1 reactie

agenda

door Diana Wildschut

In deze agenda geven we een overzicht van activiteiten in Amersfoort en omstreken die moeilijk te vinden zijn in de reguliere media.

De agenda is een samenwerking tussen de werkgroep Skepsis Amersfoort en De Stadsbron. Er staan activiteiten in die het kritisch denken en begrip voor anderen bevorderen.

Mist u hier activiteiten of organiseert u zelf een activiteit waarvan u vindt dat die hier thuishoort? Meld de activiteit aan via agenda@destadsbron.nl.


Nieuwe Energie, openbare les door Mieke Oostra

De opgave van de energietransitie is een uitdagende, een kolfje naar de hand van techneuten en techneuten-in-spé. Als je een analyse van de huidige maatschappelijke opgaves maakt die allemaal zo hun gevolgen hebben voor de bestaande gebouwde omgeving, blijkt dat je de energietransitie als onderdeel moet zien van een grotere transitie. Daarmee wordt de opgave complexer en lastiger dan die zo op het eerste gezicht lijkt. Nu worden we als mensen gelukkig ook steeds slimmer in de omgang met dergelijke ingewikkelde opgaven.
Voorafgaand aan deze openbare les is er vanaf 13.00 uur de gelegenheid om een aantal labfaciliteiten te bezoeken die gelieerd zijn aan het lectoraat: het EnergieLab met de Klimaatkamer, het Duurzame Energie Proeftuin (DEP) en het Denverhuis, onderdeel van Living Lab Wonen 3.0.

Voorprogramma
Datum: dinsdag 9 juli 2018
Locatie: Hogeschool Utrecht, Padualaan 99, Utrecht Science Park
Aanvang: 12.30 uur – 14.30 uur

Openbare les
Datum: dinsdag 9 juli 2018
Locatie: Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht Science Park
Aanvang: 14.30 uur – 18.00 uur

Schrijfcafé Amersfoort

Ben je net begonnen met schrijven? Of al lang bezig en op zoek naar nieuwe ideeën? Wil je eens ervaren hoe het is om met meer mensen te schrijven? Dan ben je van harte welkom bij Schrijfcafé Amersfoort. Bij het Schrijfcafé gaat het niet om een afgerond verhaal of om een perfect gedicht, maar om het schrijven op een spontane manier. Er is geen goed of fout. In het Schrijfcafé leer je door oefeningen je aandacht zo te richten dat je vanuit je gevoel gaat schrijven. Schrijfervaring is niet nodig.

Datum en tijd: elke 2e donderdag van de maand, 09.30 uur tot 11.30 uur.
Lokatie: Nieuwe Erven
Toegang: €20,00 per keer


Filosofisch Café menu

alleTijd voor Filosofische Reflectie ~ ontMoetingen mét of zonder Boek, met Filosofen die ons ander laten Kijken naar Kunst, Cultuur en de Actualiteit…
ism Onno Zijlstra  

Datum en tijd: elke Maandagavond van 19.30 – 22.30
Lokatie: Boeken, Bonen en Blaadjes, Zuidsingel 67
Toegang: 5 euro incl. ontvangst met koffie/thee a la carte & borrelhapjes
Meld je komst via boekenbonenblaadjes@hetsingelhuys.nl


Kunst Café Amersfoort-menu

alleTijd voor ontMoeting & gesprek over de betekenis van Kunst voor ons Mens-Zijn met kunstenaars ~ ontMoetingen met een kijkje in de keuken van de Kunstenaar: Hun inspiratiebronnen en werkwijze prikkelen onze zintuigen… We Kijken mee met Schilders, Fotografen, Musici, Dansers, Schrijvers & Poëten, wat hen beweegt en wat hun werk doet met ons gemoed…
Ism Juan Carlos Estrada  

Datum en tijd: Elke laatste Vrijdagavond van de maand 19.30 – 22.30
Lokatie: Boeken, Bonen en Blaadjes, Zuidsingel 67
Toegang: 5 euro incl. ontvangst met koffie/thee a la carte & borrelhapjes
Meld je komst via boekenbonenblaadjes@hetsingelhuys.nl


Filosofisch café

Elke derde zondag van de maand vindt er op het Landgoed ISVW een Filosofisch café plaats.

Datum en tijd: elke derde zondag van de maand, van 15.00 uur tot 17.00 uur.
Lokatie: Landgoed ISVW, Dodeweg 8, Leusden
Toegang: € 10,- voor vrienden en € 25,- voor niet-vrienden
Aanmelden via info@isvw.nl


Koppelting 2019

In augustus is het weer zover, dan organiseren we weer een Koppelting, een hele week hackathons gevolgd door een weekeinde met lezingen, workshops en meer!
De thema's dit jaar varieren van succesvol samenwerken, de biosfeer, permacultuur, Julian Assange tot hoe je je eigen BH kunt maken. En er komt nog heel veel bij! Je kunt je aanmelden als publiek of als spreker/workshopleider, via http://www.koppelting.org. Wil je meehelpen organiseren? Dat is heel welkom! Stuur ons een mailtje via info@koppelting.org.

Datum en tijd: 19-25 augustus 2019
Lokatie: De WAR
Toegang: mag je zelf bepalen


Cursus Sterrenkunde ‘Leer het heelal begrijpen’

Een basiscursus sterrenkunde van Rob Walrecht, voor ‘gevorderde’ beginners en docenten.
Een zeer bijzondere cursus, met een bijzondere opzet, vooral gericht op het krijgen van begrip, en zonder formules. Met Rob Walrechts eigen boeken en planisfeer als cursusmateriaal en gebruik van unieke schaalmodellen en fraaie PowerPoint lessen met honderden zelfgemaakte illustraties en honderden van de fraaiste foto’s.


Datum en tijd: 12 lessen van ca. 2 uur, op woensdagavonden van 11 september t/m 18 december (niet op 16 en 23 oktober)
Lokatie: GSG Guido, Paladijnenweg 251, Amersfoort
toegang: € 175,00 (inclusief het cursuspakket t.w.v. € 61,80)
Meer informatie: https://www.walrecht.nl/nl/nieuws/cursus-sterrenkunde-najaar-2019.

opmerkingen

(maak u bekend met uw volledige naam)