Bepaal mee waar we samen onze tanden in gaan zetten

Het komende jaar start de Stadsbron met een burgeronderzoeksproject. Het idee is om te kijken welke onderwerpen de mensen uit Amersfoort en omstreken graag eens tot op de bodem uitgezocht zouden willen hebben. 

Tijd, zin en interesse om met ons iets unieks te doen? Iets dat in Amersfoort nog niet eerder is gedaan? Help mee om bijzondere verhalen boven water te halen waar we samen onze tanden in kunnen zetten. Samen pionieren. Klinkt goed?

We willen met mensen uit de stad onderwerpen uitdiepen en er een onderzoeksartikel over schrijven. De Stadsbron levert daarbij alle kennis en begeleiding die nodig is in alle delen van het proces.

Heeft u een goed onderwerp? Of lijkt het u leuk om een onderzoek te doen naar een van de onderwerpen die anderen aandragen? Bent u een goede schrijver of wilt u iets nieuws leren? We vragen niet om ervaring, maar wel om energie. Zet samen met De Stadsbron uw tanden erin!

Enthousiast geworden?

Criteria:
    1. We zoeken naar een onderwerp of onderwerpen waarbij bronnen gevonden kunnen worden, dat van belang is voor meer mensen dan u alleen, en waarvoor er energie en tijd is om het samen uit te zoeken. Wij zorgen daarbij voor voldoende begeleiding en kennis door professionele onderzoekers en journalisten. 
    2. ?
    3.? 

We hebben het proces in onderdelen opgeknipt. Voor elk onderdeel zoeken we helpers, afhankelijk van uw eigen talenten en vaardigheden:

  • Onderwerpen aandragen
  • Selectie maken van de suggesties
  • Bronnen checken/interviews
  • Onderzoek en analyse 
  • Schrijven/ journalistieke kwaliteit
  • Publicatie en publiciteit
  • Lezen
  • Reageren

-Welk onderwerp zou u graag in een artikel uitgezocht zien?

-Waarom is dit onderwerp belangrijk en voor wie?

-Welke bronnen zijn er beschikbaar over dit onderwerp? Maak hier een begin, als het onderwerp wordt uitgekozen zullen we meer bronnen gaan zoeken.

-Bijna iedereen heeft zo zijn of haar eigen belangen. Dat is prima, zolang die belangen bekend zijn. Heeft u een belang bij dit onderwerp? Zo ja, wat is uw belang?

Komen wat ideeën en suggesties bij u op? Stuur die dan naar tandenerin@destadsbron.nl. Ook als u vragen heeft of op de hoogte gehouden wilt worden van de vorderingen van dit bijzondere experiment. 

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!