Grimlach 46 Coronadelen en voordelen

by Arjeh Kalmann
April 21, 2020at 12:06AM

Coronadelen en voordelen

Een nadeel:

Wij van de Stadsbron hebben Joke Sickmann al een maand niet meer gezien. Deze ijzervreter van om en nabij de tachtig zit thuis in quarantaine en heeft in deze situatie geen zin om mee te doen aan onze tweewekelijkse, digitale redactievergaderingen. Haar hoofd staat er niet naar. Wij missen haar zeer.

Stadsbron 1a.jpg

Een voordeel:

Als mijn ouders vroeger op zondag tegen mij en mijn broertjes zeiden: ‘kom we gaan wandelen’, keken wij elkaar wanhopig aan. Nee hè, niet weer naar dat landgoed in de buurt. Wij wilden liever voetballen op het pleintje, maar er was in die jaren nog geen sprake van dat je een ouderlijke suggestie voor een zondagmiddagbesteding kon afwijzen.

Als je nu naar buiten kijkt, vooral aan het eind van de middag en het begin van de avond, zie je heel Holland wandelen. De Heiligenbergerweg tussen Leusden en Amersfoort lijkt wel een wandelpromenade. Je ziet echtparen, oud en jong, eenlingen, oud en jong, en hele gezinnen en als je goed kijkt, zie je dat die kinderen, oud en jong, er vrolijk bij lopen. Ze vinden het leuk. Ze hebben quality-time met hun ouders, en het is nog gezond ook.

Een uitdaging:

Je zal de grote baas van Afas zijn, dat kolossale bedrijf in Leusden, dat softwarepakketten voor het bedrijfsleven ontwerpt. De honderden werknemers werken bijna allemaal thuis, en de enkeling die op kantoor zit, ziet aan de overkant een voor deze regio ongekend groot nieuwbouwproject van de grond komen, met plek voor misschien wel duizenden werknemers. 

Afas 1.png

Foto van de site van Afas

Afas is ook eigenaar van het Circustheater in  Den Haag, naamgevende partner van de concertzaal Afas Live in Amsterdam en shirtsponsor van AZ. Allemaal activiteiten die compleet stilliggen. En dan wordt er nu in Leusden ook nog eens een gigantisch Experience Center gebouwd, een theater dat De Flint in grootte verre overtreft, met een restaurant (606 zitplaatsen!), een Atrium en Vleugels.

Afas 2.png

Foto van de site van Afas

Als het nieuwe normaal wordt werken vanuit huis, wie moet dan straks die nieuwbouw bevolken? En als grote evenementen die niet meer groot mogen zijn, hoe moet zo’n theater dan ooit winstgevend worden? Als vergaderen digitaal blijft gaan, staan dan straks al die vergaderzalen leeg?

Voorwaar, een hele uitdaging voor Bas van der Veldt, de grote baas van Afas. Zijn levensmotto is: de toekomst is mooi.

Een ergernis:

Een groep jongeren die samenschoolt voor de deur van de apotheek op het Euterpeplein. Ze geven elkaar boxen, staan dicht bij elkaar en wie de apotheek in wil moet zich langs hen heen wurmen. Ik ben niet zo’n gezagsgetrouw type, maar ik hoopte wel dat de politie voorbij zou komen en zou ingrijpen. En waarom bent u er dan niet zelf naar toe gelopen, meneer Kalmann, vraagt u. Waarom heeft u ze niet aangesproken op hun gedrag? Tja, gemakzucht, lafheid. De volgende keer doe ik het, echt waar.

Voordeel:

In de parkeerkelder van Ikea halen tientallen mensen op uiterst gedisciplineerde wijze hun digitaal gekochte spullen op. Geen gescheld, geen gehaast, iedereen wacht keurig op zijn of haar beurt. Wie had een maand geleden kunnen denken dat die ongeduldige Hollanders plotseling over geduld blijken te beschikken? Corona maakt nieuwe eigenschappen in de mensen wakker, of doet oude eigenschappen herleven.

 Ikea 4.jpg

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!