1 comment

Hoge nood op het gemak lozen

by Ron Jagers
January 15, 2019at 8:15PM

Helma van den Berg verhaalt in De Stadsbron de geschiedenis met haar vader. Die wilde niet meer winkelen is Soest: te weinig mogelijkheden om zijn boodschap kwijt te geraken. Het winkelgebied in Amersfoort is groter dan Soest. En moderner. En meer gericht op het comfort van de bezoekers. Zou je denken. Hoe zit het met de kleine kamertjes in Amersfoort.

Een inventarisatie door alle mogelijkheden zelf te bezoeken én uit te proberen vergt teveel tijd. Dat gaat hem niet worden. Gelukkig is er de app HogeNood. De app is er voor de iPhone en voor Android-toestellen. Meer informatie hierover op www.hogenood.nu.

En wat levert het op? We hebben in Amersfoort een openbaar toilet: op het station. Daarvoor. moet je wel een ov-kaart hebben en een muntje. De zon komt voor niets op, maar uw behoeften gaan daar voor dik geld naar beneden. Bij de fietsenstallingen in de binnenstad hebben we semi-openbare toiletten. De kosten voor gebruik zijn schappelijk. Voor een bedrag, vele malen lager dan de genuttigde waren die je wilt lozen, kan je gebruik maken van het toilet. De echte openbare urinoirs (alleen geschikt voor mannen) zijn overdag gesloten, lees onder de grond. Die vormen een luxe-mogelijkheid voor de mannelijke cafébezoeker in de avond en nacht.

Tot slot geeft de app ook alle restaurants, café's, lunchrooms en wat dies meer zij weer. Ook wel prettig, want ben je iets kwijt, dan ontstaat er gelijk ruimte voor vulling. Je moet dan wel je portemonnee bij je hebben. Wat de app superhandig maakt, is dat in één oogopslag te zien is of het kamertje open is én op welke afstand het ligt ten opzichte van het punt waar je staat. Je hoeft dus maar de kortst mogelijke route met geknepen billen te lopen.

Wat kunnen we concluderen? Er is in Amersfoort een ruim aanbod aan toiletten. Maar je hebt wel de app nodig om ze te vinden. Het aantal echt openbare toiletten is schaars en voor alle geldt: je moet het weten, anders is het zoeken geblazen en ben je te laat. Het kan dus geen kwaad de Helma's onder ons te laten weten dat de app er is. Bedrijven en organisaties kunnen zich verdienstelijk maken, door ook hun toiletten aan te bieden aan de app-ontwikkelaars.

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!