3 comments

Persoonlijke reactie voorzitter Afdeling GroenLinks Amersfoort mbt reacties over de Westelijke Ontsluiting.

by Nicolette van Haastrecht
November 19, 2018at 8:49PM

Vanaf deze zomer vormen wij als GroenLinks, met 6 zetels en twee wethouders, een onderdeel van de coalitie en het college van de gemeente Amersfoort. Zes zetels heb ik als een prachtige prestatie gezien van het werk van de vorige fractie en een heel hardwerkend campagneteam waarvan een aantal nu ook deelnemen aan de huidige fractie.

 Hardwerkende mensen die veelal naast hun baan met hart en ziel zich inzetten voor een groener en socialer Amersfoort.

Wat mij raakt is hoe een aantal stadsgenoten ongezouten hun emoties botvieren op de fractie(voorzitter) en de wethouders van GroenLinks als het de Westelijke Ontsluiting betreft.

De besluitvorming rond de realisatie van deze weg heeft lang geleden plaats gevonden. Wij als GroenLinks hebben ons daar lang tegen verzet. Wij hebben ons daarom in ons verkiezingsprogramma niet meer uitgesproken tegen de Westelijke Ontsluiting omdat dit helaas een feit was.

Het is pijnlijk voor velen en vooral ook voor GroenLinks Amersfoort dat als je tegen zo een besluit bent geweest dat juist in de periode dat je in de coalitie en het college zit, deze weg in principe moet worden aangelegd. Die pijn voelen we allemaal.

Ik wil heel graag eenieder oproepen met de woorden van Femke Halsema: “Je kunt hard zijn in het debat als je tegelijk elkaar respectvol tegemoet treedt”. “Je kunt sterk zijn in de opvattingen maar blijf zacht in je oordelen”.

Waarvan akte: We weten dat het dossier van de Westelijke Ontsluiting nog niet geheel gesloten is als blijkt dat het project financieel niet haalbaar is of als onomstotelijk vast staat dat het college de raad niet juist heeft geïnformeerd.

opmerking van de redactie: Deze bijdrage is een reactie op het eerder geplaatste ingezonden brief van Riek Brons. Deze brief vindt u hier.

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!