tags:

Stadsranden 13 Terugblik op vier seizoenen

by Robin Bruinsma en Rob Gerritsen
May 3, 2021at 11:39AM

Vier seizoenen

De cirkel is rond. In twaalf afleveringen namen fotograaf Rob Gerritsen en verslaggever Robin Bruinsma de trouwe bezoekers van de Stadsbron mee langs de randen van de stad.

De rondgang begon vorig jaar in de maand mei met het nieuwe buurtje Amersfoort Buyten op de plek van de gesloopte joodse psychiatrische instelling Sinaï, vlakbij het nationaal monument Kamp Amersfoort, en eindigde in april met het nieuwe stadspark Elisabeth Groen en Beekdal.

Deze dertiende editie is een toegift, een variatie in vier seizoenen, het slotakkoord van een ode in woord en beeld aan een stad met veel gezichten. Let op het schitterende herfstlicht in Birkhoven, het witte tapijt rond de St. Josephkerk in Hooglanderveen, bloeiende klaprozen aan de voet van de Berg van Smink en chillende jongeren op de oevers van de enige verkoeling biedende Eem.
Kijk ook nog eens naar de reusachtige haspels die als eigentijdse kunstwerken een strook niemandsland in de Birkt kleur gaven op een grijze, kletsnatte dinsdagochtend in februari.

Wij zochten een coronajaar lang de randen op. Vanaf komende zomer zullen we over het randje gaan, niet om te gluren, maar om te struinen bij de buren van Amersfoort. Eens kijken of daar het gras altijd groener is…

method

Robin Bruinsma is journalist en heeft onder meer het boek Meer dan zerken en urnen over begraafplaats Rusthof geschreven. Rob Gerritsen heeft de foto's gemaakt in het in 2018 verschenen boek over Den Treek-Henschoten, getiteld Een familielandgoed ontsluierd. Van hun serie Stadsranden wordt eind dit jaar een expositie ingericht in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort.

foto 2 aflevering 13.jpg

foto 3 aflevering 13.jpg

foto 4 aflevering 13.jpg

foto 5 aflevering 13.jpg

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!