Stem mee bij de Stadsbron Onderzoekt

by Nienke Zoetbrood
May 12, 2021at 8:51AM

Wil je dat de Stadsbron onderzoek doet naar hittegolven, naar de hoeveelheid brieven die de gemeente ontvangt én moet beantwoorden, of wil je liever dat de Stadsbron duikt in de wereld van de ja/nee-sticker? Vanaf 11 mei kun je stemmen op de vragen die de afgelopen maand zijn ingestuurd bij de Stadsbron Onderzoekt. Bekijk alle ingestuurde onderwerpen en breng je stem uit op onderzoek.destadsbron.nl.

Met een paar dagen vertraging - er waren wat technische problemen - is de stemronde van de Stadsbron Onderzoekt vanaf vandaag toch echt geopend!

Iedere inwoner van Amersfoort en omstreken kan één keer een stem uitbrengen op het onderwerp dat hij of zij het liefst onderzocht ziet. De onderwerpen zijn de afgelopen maand ingestuurd door Amersfoorters. Van bomenkap, uitbreiding van het spoor en de positie van ambtenaren tot een onderzoek naar de ziel van Amersfoort. Welk onderwerp vind jij het belangrijkst?

De stemronde is twee weken geopend: daarna weten we welk onderwerp het meest leeft in de stad. Dat onderwerp wordt gekoppeld aan een journalist, die op onderzoek gaat. Het resultaat lees, hoor of zie je op de Stadsbron. De Stadsbron wil namelijk juist datgene onderzoeken wat normaal gesproken over het hoofd gezien wordt. Dus stem en beslis mee!

Goed idee

Heb je zelf een goed idee en denk je: dat zou nu echt eens onderzocht moeten worden? Je kunt altijd nieuwe onderwerpen insturen. Die onderwerpen doen mee met de volgende stemronde. Zo ontdekken we elke maand welke vragen er leven en welk onderwerp de inwoners van Amersfoort en omstreken het meest belangrijk vinden.

Meehelpen onderzoeken, schrijven, analyseren, fotograferen of op een andere manier bijdragen kan ook. We werken zoveel mogelijk samen met inwoners. Jij weet namelijk het beste wat speelt in de regio. De Stadsbron Onderzoekt is een doorlopend nieuwsexperiment om regionale onderzoeksjournalistiek te ondersteunen. Meer weten? Kijk op onderzoek.destadsbron.nl.

Lees hier wat we eerder schreven over de Stadsbron Onderzoekt.

method

Nienke Zoetbrood is freelance journalist en coördinator bij de Stadsbron Onderzoekt.

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!