tags:

Jan Lodewijks is winnaar Kerstkwis 2020

by Rob Lampe
February 18, 2021at 9:58AM

Jan Lodewijks is de winnaar van de Kerstkwis die de Stadsbron vorig jaar voor het eerst plaatste. Hij miste maar een vraag en vraagt zich nog steeds af waar hij het antwoord op die vraag had kunnen vinden. 

Zijn devies is al heel lang: "Wat je niet weet, dat zoek je op!" en dat ging hem blijkbaar heel goed af. Niet vreemd overigens voor een historicus die dat tijdens zijn studie als stelregel meekreeg van zijn docenten. Die goede raad was niet aan dovemansoren gericht zo bleek, want tot op de dag van vandaag doet hij niet anders. Alles wat hij leest of tegenkomt en niet meteen kan plaatsen zoekt hij nog steeds op. Daar heeft Amersfoort overigens al veel voordeel van gehad gezien zijn medewerking aan allerlei Amersfoortse initiatieven. Zo is hij al vele jaren lid van het Gilde, werkte hij mee bij Oudheidkundige Vereniging Flehite en verzorgde hij o.a. content voor de Tijdbalk Amersfoort en deed daar lange tijd de eindredactie. 

jan lodewijks winnaar kerstkwis

Jan Lodewijks met zijn prijs als winnaar van de Kerstkwis 2020. Foto: Rob Lampe.

Ondanks zijn rijk gevulde boekenkasten was hij toch blij met zijn prijs en koos hij voor het boek "Amersfoort Toen en Nu" van zijn jeugdige Amersfoortse collega David de Vries.

method

De antwoorden op de vragen van de kerstkwis staan hier.

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!