missie

Een groep Amersfoorters begint in 2018 een nieuwe online krant: de Stadsbron. Deze krant zal zich richten op langzaam nieuws uit Amersfoort en omstreken.

Waarom

Gevestigde media hebben steeds minder ruimte voor berichtgeving die veel (redactie)tijd kost of een kleine doelgroep heeft. Dat verschraalt de informatievoorziening en beperkt ons zicht op de wereld. Uiteindelijk gaat dat ten koste van de democratie. Dat geldt landelijk, maar lokaal misschien nog wel meer. 
Daarom creëren we een plek voor die zaken die we in de berichtgeving missen, niet in concurrentie met maar in aanvulling op de bestaande media. Dus geen actualiteit, geen man bijt hond, geen voetbaluitslagen. Wel analyse, opinie, achtergrondinformatie en onderzoeksjournalistiek.
De Stadsbron: kritisch, transparant, open.

Hoe

De Stadsbron is niet afhankelijk van advertentie-inkomsten of abonnementsgelden. Dat willen we graag zo houden, om zowel de onafhankelijkheid als de toegankelijkheid van onze berichtgeving te waarborgen. De continuïteit wordt geborgd door het gebruik van een online medium dat beperkte vaste lasten met zich meebrengt, en het delen van essentiële taken binnen de redactie. Incidentele bijdragen worden ingezet voor bijzondere producties en verdere ontwikkeling van het webplatform. Zie voor meer informatie ook onze werkwijze.

Doe mee met de crowdfunding!

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!