tags:
3 comments

nieuw beleid voor reacties

by Diana Wildschut
November 18, 2020at 7:15PM

Sinds een jaar is er bij de Stadsbron de mogelijkheid voor lezers om te reageren op artikelen. Dat hebben we aan ons platform toegevoegd omdat we graag een plek willen zijn voor goede, inhoudelijke discussies. We stelden daarvoor een aantal regels op, eigenlijk dezelfde regels als die we voor de redactie gebruiken. Reacties moeten fatsoenlijk zijn, goed doordacht, niet anoniem, en relevant. Wie reageert moet dat dus onder zijn/haar volledige en echte naam doen. Een reactie moet iets toevoegen aan de discussie: nieuwe informatie, een nieuw gezichtspunt, een correctie van een fout van de schrijver, een aanvulling. De Stadsbron is geen plek voor meningen en geen uitlaatklep voor frustraties. 

We hebben het een tijd geprobeerd zonder al te veel moderatie, omdat we hoopten dat er vanzelf een cultuur zou onstaan van een kwalitatieve discussie.
De afgelopen tijd hebben we steeds meer reacties gezien die niet aan onze criteria voldeden. Daarom hebben we aan ons systeem een functie toegevoegd waarmee we reacties kunnen modereren. Vanaf nu zullen we reacties die onder pseudoniem worden geplaatst of respectloos of onfatsoenlijk zijn direct verwijderen. Reacties die meer het karakter van een mening hebben zullen we verbergen. Zo hoeft de lezer die op zoek is naar de discussie niet door hele lange teksten heen voordat hij/zij bij de discussie komt. Verborgen reacties kunnen opengeklikt worden door de lezer die er wel in geinteresseerd is.
We hopen hiermee een nieuwe start te maken met dit discussieplatform, waar Amersfoorters hun kennis en betrokkenheid met elkaar kunnen delen.

method

Diana Wildschut is kunstenaar en wetenschapper en redacteur bij De Stadsbron

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!