tags:
1 comment

Observaties van een tweedehands boekverkoper, aflevering 1: Boeken-Seksenstrijd

by Nico van Splunder
April 8, 2020at 5:30PM

Vrouwen lezen meer dan mannen, maar mannen zijn weer meer verzamelaars van boeken dan vrouwen. We zien dan ook zelden vrouwen in onze boekwinkel met een zoeklijst rondlopen. Mannen daarentegen lopen met hele computeruitdraaien of op hun laptop te controleren welke titel er nog in hun verzameling ontbreekt (waarmee maar is aangetoond dat dat verhaal over jagers en verzamelaars maar ten delen waar is).

Blijkbaar geeft dit verschil tussen de seksen wel regelmatig spanningen aan het thuisfront, want menig man vraagt ons, met een toespeling op "moeder de vrouw", om het aangekochte boek of boeken in te pakken, omdat het onopvallend het huis binnengesmokkeld moet worden.

Één man bekende mij met onverhulde trots dat hij daarvoor een waterdichte techniek had ontwikkeld. Hij stopte zijn aankoop in een meegebracht plastic tasje en bij thuiskomst liet hij deze buiten in de achtertuin in een lege kliko zakken. Later op de avond haalde hij dan zijn nieuwe aanwinsten ongezien naar binnen.

Wie weet waren wij als 't Ezelsoor bij minder geraffineerde verzamelaars wel de oorzaak van menig echtbreuk?

ezelsoor1.png

Ilustratie door Danibal, www.danibal.nl.

method

Nico van Splunder is in- en verkoper bij antiquariaat 't Ezelsoor, en deelt regelmatig zijn observaties met De Stadsbron

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!