Podcast Stadhuisplein juli 2021

by Eric van der Velden e.a.
July 4, 2021at 12:03PM

Wie de berichtgeving over windmolens volgt, kan de indruk krijgen dat ze nergens in de provincie gewenst zijn. Een groep bewoners uit de wijk Soesterkwartier in Amersfoort wil het verschil maken met een eigen plan waarmee 6000 huishoudens van windenergie kunnen worden voorzien.

Al tien jaar werken leden van coƶperatie Soesterwijk Wiek aan een plan om groene stroom op te wekken via grote windmolens, ook wel windturbines genoemd. Als alles lukt, komen er twee te staan op De Isselt, het industrieterrein naast het Soesterkwartier. Terwijl het plan steeds kansrijker wordt, groeit tegelijkertijd de weerstand in de stad tegen windenergie.

In deze aflevering van Stadhuisplein Amersfoort spreken de politieke duiders met twee initiatiefnemers: Dirk Kramer en Fedde Bloemhof. Hoe blijven de enthousiaste wijkbewoners van het Soesterkwartier tegen de stroom in geloven in hun idee? Een gesprek over waar de weerstand vandaan komt en waarom een initiatief voor en door bewoners misschien wel het verschil kan maken.

duurzaamheid windenergie De vaste politieke duiders van RTV Utrecht, De Stadsbron en De Stad Amersfoort gaan in gesprek met twee initiatiefnemers van het plan.

Het panel bestaat uit Jeroen de Valk (Stad Amersfoort en de Stadsbron) en Eric van der Velden (de Stadsbron). De podcast is hieronder via de link te beluisteren en via Spotify of Apple Podcasts.

method

De podcast Stadhuisplein Amersfoort is een samenwerking tussen de Stadsbron, de Stad Amersfoort en RTV Utrecht.

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!